Cookies och personuppgifter

Vi på Gudrun Sjödén Design AB arbetar för att du skall känna dig trygg när du använder vår webbplats, www.gudrunsjoden.com. Vi har därför tagit fram en policy där vi går igenom de frågor som rör säkerhet och sekretess på webbplatsen. Följande frågor behandlas i detta dokument:
  • Personuppgifter
  • Kryptering
  • Cookies
  • Länkar
  • Färger
  • Upphovsrätt

Personuppgifter – Vi tar ansvar för alla personuppgifter, som t.ex. namn, adress och personnummer, som du lämnar till oss eller som vi får del av när du anmäler dig för köp eller vid rekrytering. Gudrun Sjödén Design AB är personuppgiftsansvarig enligt Personuppgiftslagen (PUL). Gudrun Sjödén Design AB kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Detta innebär att dina uppgifter inte kommer att användas utanför vårt företags verksamhet.

Varför samlar vi in uppgifter och vilka uppgifter handlar det om? - När du beställer från www.gudrunsjoden.com godkänner du samtidigt att vi lagrar och använder din information på samma sätt som om du handlat på postorder. Vi kommer att använda insamlad information för att fullgöra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Det kan handla om att leverera de varor du beställt, utföra kreditkontroll, skicka information om Gudrun Sjödén Klubb samt andra erbjudanden för marknadsföringsändamål. Om några problem uppstår när vi skall leverera varor till dig kommer vi att använda uppgifterna för att komma i kontakt med dig.

Vart kan man vända sig för att ta del av det som registrerats? - Du har rätt att kontakta oss för att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att uppgifterna skall rättas eller tas bort. Kontakta Linda Tjernlund, linda.tjernlund@gudrunsjoden.se.

Kryptering - I vår internetbutik skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering. SSL står för Secure Sockets Layer och är en funktion som gör att all information som skickas mellan köparen och säljaren krypteras.

Cookies - Gudrun Sjödéns webbplats använder cookies. En cookie är en lite textfil som lagras i din dator. Denna fil innehåller ingen personlig information utan gör det bara möjligt för oss att se om du har återvänt till sajten.

Du kan stänga användningen av cookies om du vill. I inställningarna för din webbläsare kan du ange att cookies inte ska tillåtas. Detta kommer dock att medföra att du inte kan ta del av webbplatsens fulla funktionalitet. Vår internetbutiks funktionalitet bygger på användningen av cookies. Det kommer alltså inte vara möjligt att handla i den om du stänger av cookiehanteringen i din webbläsare. Anledningen till att vi informerar om detta är Lagen om Elektronisk kommunikation. Enligt denna lag, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • Att webbplatsen innehåller cookies
  • Vad dessa cookies används till
  • Hur cookies kan undvikas
  • Länkar
  • Färger
  • Upphovsrätt

Hela lagen finns att läsa på PTS, Post- och Telestyrelsens webbplats. De har information om vad lagen innebär: http://www.pts.se/pts/Templates/Page.aspx?id=35080&epslanguage=SV.

Tekniska krav - Denna webbsajt är gjord för att fungera smidigt för så många besökare som möjligt. De flesta funktioner fungerar i alla webbläsare. Vi kan dock endast garantera full funktionalitet i följande webbläsare:

Internet Explorer version 7 och uppåt, för Windows.
Mozilla Firefox 3och uppåt, för Windows och Mac OS X.
Google Chrome för Windows och Mac OS X.
Safari 5, för Windows och Mac OS X.
Opera 11, för Windows och Mac OS X.

Vi rekommenderar att du använder en skärm med en upplösning av minst 1024x768 pixlar. Stora delar av vårt innehåll skapas i formatet Flash. För att bildmaterialet ska visas korrekt krävs att din webbläsare har en särskild plug-in, "Adobe Flash Player", som du installerar själv. Adobe Flash Player finns att ladda ner kostnadsfritt, klicka här för att gå till http://get.adobe.com/flashplayer ».

Länkar - Här på www.gudrunsjoden.com kan det finnas länkar till andra webbplatser. Gudrun Sjödén Design AB tar inte på något sätt ansvar för integritetsskydd eller innehåll på dessa sidor.

Färger - Det finns ingen möjlighet för Gudrun Sjödén Design AB att garantera att klädernas färger är exakt rätt återgivna. Detta beror på vilken dator du har och vilka inställningar som är gjorda på den.

Upphovsrätt - Allt innehåll på den här webbplatsen är skyddat av Upphovsrättslagen.