MIJN IDEE – ONS VERHAAL – VOORJAAR 2018

 

Heel lang geleden besloot ik dat DE TIJD RIJP WAS om een eigen collectie te ontwerpen met alleen kleding die ik zelf wilde maken en zou willen dragen. Kleding voor mij en vrouwen zoals ik. KLEURRIJK, ARTISTIEK EN MET LIEFDE VOOR DE NATUUR. En als ik zo de voorjaarscollectie en de foto's bekijk, sta ik er nog steeds zo in. We presenteren de kleding buiten in de natuur of in een fijne fotostudio. De modellen op de foto's hoeven niet beeldschoon te zijn, of slank, lang en afstandelijk. Liever heb ik vrouwen van alle leeftijden en maten met hun eigen persoonlijkheden. Zo zie ik het graag! Ik weet dat jullie de manier waarop ik mijn collecties presenteer ook waarderen. Een dikke knuffel voor jullie allemaal!

 

MIJN BLOEMEN – MIJN AQUARELLEN

Ik word niet voor niets bij tijd en wijle 'de aquarellerende ondernemer' genoemd. Mijn eigen dessins hebben zachte, ronde vormen, het liefst bloemen en bladeren. Het is immers het penseel in mijn hand dat het dessin laat ontstaan. Dit staat lijnrecht tegenover wat een computer doet met al die pixels en zijn hang naar perfectie. Ik laat mijn bloemen graag op kwaliteiten met een structuur drukken, zoals echt linnen dat zo mooi kreukt. En dan combineer ik ze graag in laagjes en verschillende kleurstellingen die mooi bij elkaar passen of juist met elkaar contrasteren.

 

AUTHENTIEK HANDWERK – TIE-DYE, IKAT EN BLOKDRUK

Zoals u weet was textiel handwerk de basis van mijn opleiding. Dat geldt ook voor mijn co-designers. We houden allemaal van handwerk en folklore uit alle windstreken. Dat geldt voor zowel Pia als Claire en Diana.

 

EEN STIJLVOLLE REBEL – EEN FLIRT MET VROEGER

Mijn collecties waren vaak een soort protest tegen de stijve, stadse damesmode. Veel ontwerpers van mijn generatie hebben het heft in eigen hand genomen. Deze pioniers hebben mij geïnspireerd om te durven en een eigen stijl te ontwikkelen. Elvira werkt al jaren bij mij en heeft zich laten inspireren door Vivienne Westwoods stoutmoedige ontwerpen met gekke combinaties van ruitjes en bloemen en verrassende kleurstellingen. Zo leuk!

spring_flowers.png

BASICS – EEN SUCCES SINDS MIJN EERSTE COLLECTIE

In mijn eerste collectie had ik maar één serie effen basics van tricot. Dat was alles. Twee tops, één rok, één slip en één jurk als ik het me goed herinner. Vijf simpele kleuren: ongebleekt, rood, blauw, groen en zwart. Drie maten: small, medium en large. Ik weet ook nog hoe moeilijk het was om het tricot te laten produceren, omdat we alleen kleine oplages durfden te maken. Weinig klanten, weinig geld! Toen mijn man en ik het bedrijf in de jaren zeventig oprichtten was de financiering namelijk het allermoeilijkst.


Nu hebben we BASICS in alle mogelijke modellen, kleuren en materialen. Als Mia en ik aan onze brede basiscollectie werken, vinden we het maar lastig om ons in te houden. We hebben TRICOT van de beste duurzame materialen met geprinte dessins en mooie strepen. We hebben jurken en broeken van GEWEVEN materialen. En een praktische PARKA die dit voorjaar zowel in een effen kleur als met een print van ronde espenbladeren verkrijgbaar is. De serie GEBREIDE kleding is Mia's favoriet. Ze is gek op alle mooie details die de grote computergestuurde breimachines kunnen maken.

 

SCHOENEN, sokken, SJAALS, tassen – AL ONZE ACCESSOIRES

Omdat onze collecties vaak uit aparte kleuren bestaan, weet ik dat jullie alle bijpassende accessoires erg weten te waarderen. Ik ben dol op onze kleurrijke schoenen met een lage hak, een brede leest en een ronde neus. Een tas is ook nooit verkeerd om aan uw schouders te hebben hangen. Of wat dacht u van de stoffen tas die u deze lente gratis in onze winkels krijgt als u iets uit de voorjaarscollectie koopt? U kunt de tas jaar in jaar uit blijven gebruiken. Een duurzame vorm van reclame (natuurlijk van biologisch katoen) voor mijn merk GUDRUN SJÖDÉN.

 

EEN HOMECOLLECTIE IN DEZELFDE GEEST

Onze mooie dessins en kleuren mogen natuurlijk ook in uw huis niet ontbreken. Tijdens het ontwerpen van onze kleding komt ook de homecollectie tot stand. Vaak met dezelfde dessins die vertaald zijn naar prints voor onze gordijnen, borduursel voor onze vloerkleden, vrolijke theedoeken en kopjes, schoteltjes en schalen. Tegen het voorjaar valt er een nieuwe CATALOGUS bij u op de deurmat.

 

Een groen en zonnig voorjaar gewenst!

gudrun_signature.png

basic.png